My Grazia Fitness Diary

 

My work out goals: to be relaxed, fit and bikini-ready year round. In that order! For the Dutch edition of Grazia Magazine, I kept a fitness diary, during what was probably my busiest fitness week of the year. Phew! (in other words: it may seem that way, but I’m NOT a fitnorexic

(Scroll down for the English translation.) 

Stats: 1.72 m, 54 kg ongeveer (ik weeg me nooit haha), fitness doel: ontspanning, conditie, en het hele jaar door bikini-ready. In die volgorde!

Maandag Elke dag fiets ik Tigerlily naar school, en haal haar ook weer op. Heerlijk! Lekker rossen door het Amsterdamse verkeer. En ook mooi 11 km in de pocket. Overdag ben ik aan mijn computer gekluisterd (ik schrijf teksten voor Marlies Dekkers en artikels voor verschillende bladen), dus mijn karateles ‘s avonds is echt een traktatie! Ik doe het nu 2 maanden; het is een combinatie van kunst, filosofie en sport. En geloof me, ook een behoorlijke work-out; de volgende dag heb ik altijd ‘lekkere’ spierpijn.

Dinsdag Nadat ik Tigerlily naar school heb gebracht, loop ik thuis 100 keer de trap op en af. Ooit las ik dat de Franse modeontwerpster Agnès B dit dagelijks doet. Zo Frans, zo chique! Nog 100 crunches en dan lekker onder de douche. Om 12 uur word ik opgehaald om te repeteren voor een modeshow in Rotterdam. (met oa Renee Vervoorn en Marvy Rieder; gezellig dus!) Na afloop heb ik blaren op mijn voeten van het eindeloos marcheren over de lange catwalk op hoge hakken. Ook een soort work-out dus!

Woensdag In de loop van de ochtend doe ik tijdens het schrijven 100 crunches, 100 squats en 100 push ups (met mijn handen tegen mijn bureau, hoor!) Die 100 crunches is weer een trucje dat ik heb opgepikt van Daphne Deckers; als ik het een tijdje 2 X per dag doe, zie ik echt resultaat! Ik heb de hele dag vlinders in mijn buik omdat ik ‘s avonds weer naar karate mag. Verliefd op een sport, wie had dat ooit gedacht?

Donderdag Ik ga vandaag de hele dag op pad voor een rally met een groep leuke mama’s. Nadat ik Tijgertje ‘s ochtends heb afgezet wip ik even langs de gym voor mijn Beertje Special (zo noemt mijn man het): 5 km op de elliptical, 2 km roeien, buikspieroefeningen en mijn grote favoriet: de kettlebell. Als ik daarmee zwaai voel ik me net zo’n potige Russische atlete. Ik ga er echt eentje vragen voor mijn verjaardag. De kettlebell, niet de atlete…

Vrijdag Ik speel vandaag een rolletje in Draadstaal, in mijn bikini! Tja, ‘s ochtends dan maar weer mijn crunches etc., en de rest van de dag gewoon mijn buik inhouden! Telt dat ook als een work-out?

Zaterdag Lekker lui vandaag; slenteren over de markt met man en kind, beetje door Amsterdam fietsen, that’s it! Sorry dames, vandaag zelfs geen ‘Daphne Deckers’ of ‘Agnès B.’.

Zondag We gaan naar het bos; Tigerlily fietst, mijn man en ik rennen er achter aan. Het zal zo’n 6 km in totaal zijn. Dan een lekkere spekpannekoek met stroop. Wat een heerlijke week!

Monday Every day I bike Tigerlily to school, and pick her up afterwards. I love it! Racing through that crazy Amsterdam traffic! Plus, 11km a day in the pocket. During the day I’m chained to my laptop (I write blogposts and texts for Marlies Dekkers and articles for several magazines), so my karate lesson later that night is a real treat for me! I’ven only started 2 months ago; it’s a delicious combination of art, philosophy and sport. And believe me, it’s also a pretty intense work-out, the day after I always have pleasantly sore muscles.

Tuesday After I’ve dropped off Tigerlily, I walk the stairs at home: one hundred times. I once read that this is what French fashion designer Agnès B does every day. So French, so chique! After 100 crunches I jump in the shower. At noon I’m picked up to rehearse for a fashion show in Rotterdam. (my friends Renee Vervoorn and Marvy Rieder will be there: fun!). After the show, I have blisters on my feet from having walked up and down the endless catwalk all day. 

Wednessday During the morning I incorporate 100 crunched into my writing routine, 100 squats and 100 push ups (pushing against my desk with my hands). The 100 crunches-routine is something I picked up from writer/fitness goddess Daphne Deckers; if I do it twice a day for a while, I really notice a difference! I have butterflies in my stomach all day, knowing that I’m going to do karate that night. In love with a sport, who would’ve thought?

Thursday I’ll be on the road all day for a rally with a group of very fun mothers. After I’ve dropped off Tigerlily I go to the gym for a quickie: 5 km on the elliptical, 2 km of rowing and some kettle bell exercises. I LOVE the kettle bell; when I throw it around, I feel like one of those formidable Russian athletes. I want one for my birthday! The kettle bell, not the athlete… 

Friday Today I play a role in a comedy series called Draadstaal. I’ll be wearing… a bikini! Oh well, the usual crunches in the morning, and just then I’ll just suck in my stomach for the rest of the day. Which, in a way, is a form of exercise, isn’t it? 

Saturday A lovely, lazy day; some biking around Amsterdam, doing some shopping in the street market, that’s it! Sorry ladies, today not even a ‘Daphne Deckers’ or an ‘Agnès B’.

Sunday Off to the forest! Tigerlily bikes, me and my husband jog alongside. We cover about 6 km that way. Afterwards, a pancake with bacon and molasses. Another fabulous week! 

Stats: 1.72, about 54 kgs (I never weigh myself, haha)

(Karate picture by Bonecka Ruwetta) 

ScanGraziafitness