‘Ripped’ in 4 trainingen

(Klik op de foto’s om ze te vergroten) 

Toen ik na een levenslange zoektocht eindelijk de sportschool van mijn dromen vond –gedimd licht, niet onknappe trainers, motiverend Olympisch uitzicht- zat ik al binnen een paar uur op een dood fitness-spoor. Ik ontdekte namelijk de zogenaamde runner’s high. 

Dus kon je mij steevast vinden in het cardio-hoekje, rukkend aan de roeimachine of huppelend op de loopband met zwiepende vlechten. Trainers die voorzichtig suggereerden dat ik wellicht ook wat krachttraining deed, lachtte ik uit. Gewichten? Die waren voor buffelende apen; ik was een hertje in een renrokje. Zelfs in de aanloop naar mijn Playboy shoot weigerde ik af te wijken van mijn geluksformule:

– 5 km rennen

– 2 km roeien

– 10 minuten buikspieroefeningen

– met als toetje een Turks stoombad en een gepimpte yoghurtshake (ik zei toch dat het een fijne sportschool was).

Na ruim een jaar 2 a 3 sportschoolbezoekjes per week te hebben afgelegd bleek ik 2 kilo te zijn aangekomen, maar volgens het resultaat van de InBody Scan was slechts 200 gram daarvan spiermassa. De Inbody Scan is een soort weegschaal met handvaten die binnen 2 minuten niet alleen je lichaamsgewicht en BMI meet, maar ook je lichaamsvet, spiermassa, vochtgehalte, skeletale spiermassa en zelfs je basale stofwisselingssnelheid. Hoe bizar om zo uitgebreid een kijkje in je lichaam te kunnen nemen! (de service is beschikbaar voor alle klanten van Medico Vision).

Van nature ben ik slank dus het extra gewicht was goed nieuws, maar op mijn 41ste moest ik toegeven: de boel begon te verslappen. Voor ik het wist, had ik ja gezegd tegen een fitness challenge: in 5 dagen tijd zou ik vier keer ‘serieus’ trainen aan de hand van een speciaal voor mij opgesteld schema, en vervolgens nog een keer de InBody Scan laten doen. “Ik garandeer je aantoonbaar resultaat,” zei Medico Vision-oprichter Joost Hazes op een toon van als-je-me-durft-tegen-te-spreken-doe-je-nú-100-push-ups. Ik ging meteen aan de slag.

Toegegeven, ik miste mijn cardio enorm, en na de tweede training had ik zo’n onbeschrijfelijke spierpijn dat ik twee aspirientjes moest nemen om in slaap te kunnen vallen. Maar hoe bevrijdend om ongeëerd te grommen en te vloeken tijdens een laatste rep, en wat een kick om je in zo’n korte tijd al zo veel sterker te voelen! Het resultaat van mijn laatste InBody Scan loog er dan ook niet om: van 25.4 kg naar 26.6 kg spiermassa, en van 15.5% naar 12.9% lichaamsvet. In krap vijf dagen tijd! (scroll naar beneden voor de volledige resultaten) Miss World Weightlifting zal ik wel nooit worden, maar dit heb ik geleerd: krachttraining werkt. En je krijgt er ongelofelijk sexy benen van.

Wil je dit zelf ook graag een keer proberen? Check de website van Medico Vision voor een tijdelijke voorjaarsactie (gratis en voor niks!) of bel meteen 020-6752313 

4 x gratis sporten in 10 dagen tijd t.w.v 128 Euro, inclusief:

-2 InBody Scans twv 2 x 29 Euro = 58 Euro

trainingsschema o.b.v. jouw specifieke lichaamstype twv 35 Euro

-4 x sporten twv 35 Euro

(Hoofdfoto: leggings Falke, top en schoenen Nike, renrokje en topje op kleine foto: Nike, bikini: Hunkemöller)

Klik om te vergroten:

Op de InbodyScan, de verslavende smoothies van Zus & Zo, mijn trainingschema, het resultaat.

Op de InbodyScan, de verslavende smoothies van Zus & Zo, mijn trainingschema, het resultaat.

Boven de InBody Scan-resultaten van 10 april 2014, onder die van 4 dagen later. 1.2 kg blubber omgezet in spiermassa!

Boven de InBody Scan-resultaten van 10 april 2014, onder die van 4 dagen later. 1.2 kg blubber omgezet in spiermassa!

Het resultaat van de InBody Scan, deel 2: boven 10 april, onder 14 april.

Het resultaat van de InBody Scan, deel 2: boven 10 april, onder 14 april.

Marilyn wist het al lang: dumbbells are a girl's best friend!

Marilyn wist het al lang: dumbbells are a girl’s best friend…

Oh, en natuurlijk nog een foto van mijn killer legs!

Oh, en natuurlijk nog een foto van mijn killer legs!