Een sexy ‘adventuur’

Kan een erotische adventskalender de koude decemberdagen omtoveren tot hete nachten? Als het aan Easytoys ligt wel. Ik ging de uitdaging aan met mijn man onder het motto ‘let’s make it a December to remember’. (Verschenen in bijlage Telegraaf, foto door Corné van der Stelt)

Eind augustus is ‘party time’ in mijn familie. Mijn oma, mijn moeder, mijn dochter en ikzelf zijn namelijk alle vier geboren in de laatste week van augustus. (In precies die volgorde ook; op mijn eigen verjaardag komt de taart me de neus uit). Als je even terugrekent, mag je concluderen dat de donkere, zwoele dagen rond Sinterklaas dus een bijzonder erotiserend effect hebben op ons. Ligt het aan de keiharde pepernoten? De opzwepende Sinterklaasliedjes? De zak van… Hoe dan ook, je snapt het: december staat voor mij gelijk aan ‘sexy time’! Ik riep dan ook volmondig ‘ja!’ toen mij werd gevraagd of ik de erotische adventskalender van Easytoys – de grootste online seksshop van Nederland en België – wilde testen. Het thema? ‘Naughty and Nice’. Geloof me, in deze enerverende tijden kunnen mijn man en ik van beide wel wat gebruiken.

Adventuur
Het principe van de welbekende adventskalender is simpel: vanaf 1 december 24 dagen aftellen tot kerstmis door elke dag een vakje open te maken waar een lekkere traktatie in verstopt zit. In mijn jeugd ging het meestal om chocolaatjes van dubieuze kwaliteit, maar desalniettemin opende ik elk luikje met vlinders in mijn buik. Het ging namelijk om de verrassing. Jarenlang noemde ik het dan ook een ‘avontuurkalender’. Terwijl ik de gigantische, discreet verpakte doos aanneem van de bezorger bedenk ik me grinnikend dat ‘advent’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘adventus’, dat ‘komst’ betekent. Laat het ‘adventuur’ beginnen!

Instant boudoir
Vierentwintig spannende verrassingen zijn er verstopt in de ‘limited edition’ sexy kalender van Easytoys: 8 sextoys, 6 verzorgende producten, 5 ‘soft BDSM’ artikelen en 5 ‘funtoys’. Maar laat ik even beginnen bij de doos zelf. Die is namelijk zó chique en zó betoverend mooi, dat alleen al het openklappen ervan mijn slaapkamer transformeert tot een boudoir. Een kleurencombinatie van nachtblauw en glanzende, koperkleurige accenten, prachtige patronen van geometrische vormen en wulpse bloemen; dit is met zorg en liefde samengesteld. “Okay, maar mag ik al wat openmaken?” jengelt de andere helft van het testteam, oftewel mijn man. Ik spreek met hem af dat we de komende 6 dagen beiden 2 doosjes per dag mogen openmaken. De inhoud proberen we meteen uit, zin of geen zin (alles voor de dierbare lezer!). En om de verrassing voor jullie niet te verpesten, beperken we ons tot het delen van de meest opvallende bevindingen en uiteraard de ‘hoogtepunten’.

The good, the bad and the sexy
Onder het motto ‘happy wife, happy life’ is mijn man altijd een enorme voorstander geweest van toys in de slaapkamer. Het feit hij zich daardoor nooit in zijn mannelijkheid bedreigd voelde vond ik op mijn beurt weer woest aantrekkelijk aan hem. Na precies 16 jaar samen – de vonk sloeg over, je raadt het, rond Sinterklaas – weten we dan ook heel goed welke speeltjes voor ons werken. Misschien ietsje té goed? Na een paar dagen aan de slag te zijn geweest met de spannende inhoud van de kalender, beseffen we namelijk dat we al een tijd in een ‘sexspeeltjessleur’ zaten. Maar nu dus niet meer!

Konijnenoren Om te beginnen probeerden we de ‘cockring met konijnenoren’. Als je bij het woord ‘cockring’ (penisring) meteen aan leernichten en darkrooms denkt; niet gevreesd! Dit is een bijzonder aaibaar speeltje gemaakt van zacht, rekbaar materiaal dat zowel mij als mijn man verwent: door de ring blijft zijn erectie langer behouden terwijl de vibrerende oortjes mijn clitoris stimuleren. Ook heel fijn: geleverd mét batterijen omdat Easytoys heel goed begrijpt dat een tripje naar je lokale Kruidvat best wel een moodkiller kan zijn. Met diezelfde gedachte zijn de oplaadbare toys in de doos ook allemaal al opgeladen en klaar voor gebruik; chapeau!

De Afwas Vooral in het geval van de indrukwekkende multifunctionele ‘couples vibrator’ konden we niet wachten om aan de slag te gaan. Wat dit wonderapparaat allemaal kan? De vraag is: wat kan hij niet? Beide uiteinden – de ‘open ring’ en het ‘handvat’ – zijn te gebruiken door beide partners voor zowel masturbatie als penetratie. Met de puntjes van de ring kun je niet alleen de clitoris maar ook de tepels heel gericht stimuleren. Ook heel handig: door het feit dat er twee krachtige motoren inzitten die apart van elkaar worden bediend, wordt je hand niet lam getrild tijdens het vasthouden. Bovendien is hij volledig waterproof en doet hij ook nog eens de afwas. Okay, dat laatste is gelogen maar even serieus, dit is de toy die je meeneemt naar een onbewoond eiland!

Sexy geheim Los van de ‘serieuze’ toys, bevat de doos ook een schat aan producten die je helpen in de juiste stemming te komen. Van een zwoele massagekaars met de geur van sandelhout en jasmijn tot een stijlvolle kietelaar gemaakt van veren; dit soort fijne items stimuleren mijn man en mij om de tijd te nemen voor het liefdesspel (iedereen met een druk gezin weet wat een uitdaging dit kan zijn). Misschien wel onze grootste ontdekking echter zijn de kegelballetjes, ook wel bekend als ‘liefdeskogels’. Door ze in te brengen en te dragen train je je bekkenbodemspieren, terwijl je op een subtiele manier de hele dag door gestimuleerd wordt. Je eigen sexy geheim! In deze versie zitten bovendien metalen contragewichtjes die je voelt bij elke beweging. Als mijn man me vanuit zijn werk appt met de vraag: “Draag je vandaag je balletjes?”, is het officieel: we hebben een nieuwe vorm van voorspel ontdekt!

Happy ending?
Op basis van ons versnelde adventskalender-traject – een advents-vluggertje? – is dit onze eenstemmige conclusie:
Originaliteit: Een dikke 10. De meest artikelen zijn speciaal voor deze editie ontworpen in een prachtig kleurenthema: diepblauw met kopergoud. Bovendien waren er een aantal items die voor mij volledig nieuw waren.
Sensualiteit: Het verrassingselement, de perfecte balans tussen producten die ‘teasen’ en heel direct ‘pleasen’; deze doos brengt je in de mood… een maand lang!
Intimiteit: Voor onze relatie was dit de ideale erotische stok achter de deur doordat we werden ‘gedwongen’ meer tijd en aandacht voor elkaar te maken. En jawel, na een paar dagen voelde ik ze weer: de vlinders in mijn buik!
Waar voor je geld? 100%! 119 Euro voor een doos met 24 producten waarvan bijvoorbeeld de ‘couples vibrator’ alleen al 57,95 Euro kost is een geweldige deal.
Nog iets te klagen? Mijn man had stiekem gehoopt op een voetbalshirt van FC Emmen. En een eetbaar glijmiddel met vanillesmaak? Dat kan origineler! Wij stellen voor: ‘pumpkin spice latte’.
Aanrader? Absoluut! Solo of samen, deze adventskalender is het ideale sexy Sinterklaascadeau. Hij past helaas nét niet in je pump.

Foto: Corné van der Stelt, Styling: Fleur Feringa, Visagie: Iraj Raghosing, Kleding: Leg Avenue, Laarzen: Guess