‘Is dat trouwens een erectie?’ Beertje bij Zaterdagavondjurk.

“Doe je mee?’ vroeg Jeroen van Koningsbrugge. “Het is een soort Saturday Night Live,” legde hij uit. “Jeroen, ik kan niet zingen, niet dansen, niet acteren en ik ben zeker niet beroemd genoeg om een zaterdagavond-publiek zoet te houden,” antwoordde ik. Een paar weken laten stond ik in mijn bikini tussen de plastic palmbomen, geflankeerd door een dikke blote Guus Meeuwis (met voor de verandering een hárde G) en Jeroen in een gorillapak. Gelukkig had ik een geweldige tekst: iets met het woord ‘erectie’ en zinnen als “Is tegenwoordig alles geproduceerd, moet werkelijk iedereen op tv?”. Bekijk HIER  de clip van de sketch.

De rest van de avond had ik afwisselend het schaamrood op de kaken en de slappe lach. Tijdens het nieuwsitem kon ik de autocue niet lezen (kippig en te ijdel om een bril te dragen) en het ‘Tinderen oh Tinderen’-lied zong ik zo vals dat de regisseur mijn microfoon volledig op non-actief moest zetten. (bekijk de clip HIER) Gelukkig was er Dennis van de Ven die me met engelengeduld door de sketches sleepte. Dat Jeroen leuk was, wist ik al lang, maar hoe uiterst charmant en grappig is zijn partner? Hulde! Meteen ook een dikke vette dank aan lieve vriendin Marlies Dekkers die me vanuit het publiek toejuichte. Haar reactie: ‘Dankzij jou eindelijk wat RAI UNO-glamour op de Nederlandse tv, Beer!’ Kijk, daar doen we het voor.

HIER kun je het hele programma bekijken.

Beertje van Beers bij Zaterdagavondjurk