Beertje is back!

Mijn glorieuze rentree na 20(!) jaar in FHM Nederland. Met foto’s door maestro Marcel Krijger en een interview met mister FHM Chris Siemens. Enjoy!

Hear me roar… and crunch! Gefotografeerd door Marcel Krijger in mijn eigen keuken. (Bodystocking: Marlies Dekkers)

Beertje! Na precies 20 jaar ben je weer te zien in FHM. Hoe vind je die?
Ja, hoe dan? Gaaf hoor, op mijn bijna-50ste!

Hoe kijk je terug op die eerste FHM shoot?
Voor de Nederlandse FHM heb ik drie shoots gedaan, en dat was elke keer weer feest. Totale vrijheid qua concept en styling en een superfijne sfeer dankzij de combinatie van Hollandse nuchter- en gezelligheid (dat was bij mijn shoot voor de Britse FHM wel anders). Tijdens mijn allereerste sessie mocht ik aan een danspaal hangen, en toen is het idee ontstaan om zo’n paal te laten installeren in de studio van mijn TV-show Tease. Heel jammer eigenlijk dat ik nooit lessen heb genomen. Maar ja, never too old, toch?

Former international FHM babe: twee Nederlandse covers en publicaties in de Duitse en Engelse FHM.

Wat is er in de afgelopen twintig jaar allemaal gebeurd? Wat zijn jouw hoogtepunten?
Ik ontmoette mijn man Justin – we zijn inmiddels 18 jaar samen -werd moeder en fulltime schrijfster, verhuisde terug naar Nederland en begon met karate (nu bijna bruine band).

Karate! Wat is er zo lekker aan het beoefenen van die sport?
Het is de perfecte combinatie van sport, kunst en filosofie. Je wordt er soepel, fit en sterk van. En, last but not least, je mag een prachtig pak aan!

Hou je dan ook enorm van Jackie Chan films?
Nou ik zie liever Andrew Koji dan Jackie Chan, hoor! Maar je kunt me wakker maken voor een goeie vechtscene, en dan het liefst uitgevoerd door vrouwen – Vivacia Fox en Uma Thurman in Kill Bill, Charlize Theron in Atomic Blonde etc. Verder ben ik reuze pretentieus: Franse new wave en Amerikaanse 70s classics zoals Apocalypse Now en Taxi Driver.

‘No to botox, yes to bikinis’ staat er op je Instagram. Kun je die uitleggen?
Botox staat voor verkrampt proberen jong te blijven, jezelf in een maatschappelijk keurslijf wringen. Bikini’s staan voor mij voor levensvreugde: vrijheid en vrouwelijkheid. Op Italiaanse stranden lopen vrouwen van 80 nog in een lekkere glitterbikini. That’s the spirit!

Ben je überhaupt tegen plastische chirurgie?
Die opgeblazen lippen, nepbillen en strakke voorhoofden; ik zal er nooit aan wennen. Wat een vreselijke eenheidsworst. Dus esthetisch gezien is het zeker niet mijn ding. Voor de rest moet iedereen lekker doen waar ze zin in hebben.

Hoe was het om weer eens zo’n sexy shoot te doen? 
Een sexy shoot – of het nou een schaamteloze selfie voor mijn man is of een lingerie-campagne voor Marlies Dekkers – blijft een van de leukste, meest creatieve manieren om mijn vrouwelijkheid te vieren! Ik zeg altijd: a sexy selfie a day keeps the shrink away. Oftewel, het vastleggen van je hoe je jezelf het liefst ziet is de perfecte truc om verliefd te worden en te blijven op jezelf. Het delen van de foto is uiteindelijk maar een bijzaak.

Man, it’s good to be a woman! Foto: Marcel Krijger.

Hoe was het om te werken met fotograaf Marcel Krijger?
Marcel is gewoon de allerleukste fotograaf van Nederland. Punt. Snel, supergrappig, reteprofessioneel en een echte vrouwenliefhebber. Bovendien hebben we dezelfde smaak: Helmut Newton meets Ellen von Unwerth. Lekker oldschool. De shoot is dan ook precies geworden zoals we het wilden. Dit ben ik: sexy met een vleugje zelfspot; in mijn eigen kleding in mijn eigen huis (de buren hebben meegenoten, haha!).

Effe wat anders: in hoeverre passen mannenmagazines als FHM nog in de huidige tijdsgeest vind jij?
Tja, jullie kracht zit ‘m niet zozeer in het passen in deze tijdsgeest, maar juist in het feit dat jullie een soort laatste bastion zijn waar mannen nog kunnen genieten van typische mannendingen. Een digitale ‘man cave’. Ik ben voor!

In 2022 is grensoverschrijdend gedrag meer een thema dan ooit. Heb jij dit soort ervaringen meegemaakt?
Gelukkig niet; noch als model, noch als presentator. Ook op straat of in de kroeg heb ik doorgaans weinig problemen. Een kwestie van enorm veel geluk, maar mijn hyper-alertheid heeft me ook vaak geholpen.

Wat zou jij willen zeggen tegen de mannen. Hoe moeten zij tegenwoordig gedragen ten opzichte van een vrouw?
Ik zou een oproep willen doen om vooral te blijven flirten; dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Dat je daarbij respectvol moet zijn en naar elkaar moet blijven luisteren – nee is nee etc. -vind ik een vanzelfsprekendheid van alle tijden.

Foto: Marcel Krijger, bodystocking: Marlies Dekkers.

Waar ben je verder mee bezig op dit moment?
Voornamelijk schrijven en vertalen, aangevuld met poseren en presenteren. De perfecte balans.

Waar droom je nog van?
Ik geniet er vooral enorm van om samen met mijn man onze dochter Tigerlily (14) te zien opgroeien tot een zelfstandige vrouw die – net als haar naam – even badass is als gracieus. Een zwarte band zou mooi zijn. En misschien na 20 jaar alsnog die paaldanslessen.

Vluggertje met Beertje van Beers

Stad: Parijs & Tokyo
Reis: Mijn jaarlijkse tripje met mijn BFF Marlies Dekkers
Signature dish: een enorme pot Italiaanse ‘meat lovers’ pastasaus die de hele dag moet pruttelen
Restaurant: Raoul’s in New York
Netflix-tip: Age of Samurai
Auto: 1971 Dodge Challenger in Plum Crazy
Artiest: Joni Mitchell
Dier: Duh